Alzheimers Sygdom

Vores neurologiske forsknings- og udviklingsorganisation arbejder med nye tilgange til neurodegenerative sygdomme, der ikke tidligere har været behandling for, såsom Alzheimers sygdom.

I dag findes der ingen behandling til at forebygge, bremse eller standse sygdomsprogressionen. 

Alzheimers sygdom er en progredierende neurologisk sygdom, der hæmmer evnen til at tænke og dermed muligheden for at leve et selvstændigt liv for millioner af mennesker verden over. I dag lever over 40 millioner mennesker i hele verden med Alzheimers og andre demens sygdomme. Disse tal er hurtigt stigende.

Denne sygdom ødelægger ikke kun livskvaliteten, men afkorter også antal leveår. Det er den tredje hyppigste årsag til dødelighed blandt mennesker over 65 år, efter kræft og hjertesygdomme.

Alzheimers sygdom diagnosticeres oftest blandt mennesker på 65 år eller derover, men den begynder tidligere med små – næsten umærkelige – neurologiske forandringer. Disse forandringer starter flere år, eller endda årtier, før symptomer på sygdommen begynder at opstå. I det tidlige stadie vil mange opleve milde tegn på kognitiv svækkelse.

Drevet af vores engagement for patienter og vores stærke forretningsgrundlag er Biogen stadig forpligtet til at fremme forskning og behandling af Alzheimers sygdom, med det formål at hjælpe med at løse det udækkede  behov indenfor denne ødelæggende sygdom,  med fokus på sygdommen i det tidlige stadie.

Demenshandlingsplan
Alzheimer's Capacity Analysis Denmark 2021
Samfundsøkonomisk byrde af Alzheimers Danmark 2021