Multipel sklerose

Biogen har været pioner inden for udvikling af behandlinger af multipel sklerose (MS) i mere end 25 år. Vi fortsætter med at udvikle behandlinger indenfor MS for at forbedre behandlingsresultater for patienterne. Vores forskning har fokus på transformative behandlinger, som potentielt kan reparere skader forårsaget af MS. Vores forskning indenfor  neurodegeneration og nervereparation vil kunne bringe os tættere på en kur mod MS.

Samtidig arbejder vi med førende akademiske institutioner og MS-behandlingscentre for at videreudvikle måder til at diagnosticere, overvåge og behandle MS. For bedre at kunne forstå, måle og håndtere MS benytter vi innovative programmer og værktøjer udviklet ved brug af nye teknologier – med fokus på præcisionsmedicin.  Med det formål at forbedre behandling af MS, samarbejder vi med flere partnere for at gøre det muligt for læger og patienter at træffe mere bevisbaserede, individualiserede behandlingsbeslutninger.

Vores innovative forskningssamarbejde kombinerer teknologier, såsom biomarkører og bærbare sensorer med faktiske data fra rutinemæssig pleje, med det formål at generere standardiserede data af høj kvalitet, der kan benyttes til udvikling af individuelle behandlinger.

Vi har udviklet en af verdens største MS-databaser for at kunne besvare afgørende spørgsmål om sygdommen, herunder om der er potentielle indikationer for MS-progression, eller om der findes  behandlinger, som kan have potentielle langsigtede gavnlige virkninger for patienterne, såsom at forsinke behovet for ganghjælpemidler og kørestole eller forsinke forringelsen af andre afgørende fysiske funktioner, såfremt de iværksættes tidligt i forløbet. 

Det vigtigste i vores arbejde indenfor MS i dag er at udvide vores fokus ud over terapierne og at forstå denne sygdom bedre.

Få mere at vide om multipel sclerose.

 

Terapier

I dag medvirker vores brancheførende lægemiddelportefølje med at løse de forskellige behov, for mennesker der lever med MS.

Vi har den mest robuste portefølje af MS-terapier i branchen med sygdomsmodificerende og  symptombehandlinger. På verdensplan behandles mere end én ud af tre MS-patienter med et lægemiddel fra Biogen.

Læs mere om vores MS-lægemidler i Danmark.

 

Pipeline

Vi arbejder altid på at fremme vores forståelse af MS, og hvordan sygdommen kan behandles. Dette omfatter anvendelse af human genetik for at forstå grundlaget for sygdomsprogression, undersøgelse af nye metoder til reparation af beskadigede nerver i centralnervesystemet (med det formål at forbedre nedsat funktionsevne ), og måder at behandle progressive former for MS på.

Læs mere om vores testpræparatbehandlinger.